Barion Pixel

HELYI BORÁSZATOK

ÍZEK, BOROK, KALANDOK

BOROS FELFEDEZÉS A BALATON-FELVIDÉKEN

A Balaton-felvidék nem csupán a lenyűgöző tájakról és a Balaton közelségéről ismert, de egyre inkább a magas színvonalú borászatokról is. A terület kivételes mikroklímája és a vulkanikus talaj adottságai egyedülálló borok születését teszik lehetővé. A helyi borászatok nem csupán a hagyományos, hanem a modern borászati technikákat is magas szinten alkalmazzák, így a régió igazi paradicsoma a borbarátoknak. Az itt található pincészetek széles választékban kínálnak mindenfajta bort, a friss, gyümölcsös fehértől a testes vörösig. Ha igazán emlékezetes gasztronómiai élményre vágysz, a Balaton-felvidék borai nem fognak csalódást okozni.

KLASSZIKUS BORÁSZATOK

 • Folly Arborétum és Borászat – Ábrahámhegy

  A Folly Borászat 110 éves arborétummal kínál minőségi fehér- és vörösborokat a Kisörsi-hegyről. Az arborétum és a borászat egész évben várja a vendégeket, különféle programokkal és prémium borokkal.

  További infó: Folly Arborétum és Borászat

 • Laposa terasz – Badacsony

  A Laposa Birtok Badacsonytomajon egy családias hangulatú borászat, ahol a Borteraszon gourmet falatok és terroir borok mellett vezetett kóstolók is várják a látogatókat. A birtokhoz tartozik a Hableány étterem és a frissTerasz is, ahol nemzetközi és streetfood ételek kíséretében élvezhetik a vendégek a Laposa borokat.

  További infó: Laposa terasz

 • Káli Kövek Borászat – Köveskál

  A Káli Kövek Borászat a Káli-vidék minerális ízvilágát és a szőlőfajták sajátosságait egyesíti borjaiban. A vulkanikus eredetű területeken gazdálkodó borászat bio-művelésű szőlőkből készít tradicionális, kíméletesen feldolgozott borokat, amelyek között dűlőszelektált „faluborok” is találhatók.

  További infó: Káli Kövek Borászat

 • Pálffy pincészet – Köveskál

  Generációk óta ápolva hozza vissza az Árpád-házi királyok asztalára is kerülő Káli-medencei borokat. 16 hektáros területükön többféle szőlőfajtát termesztenek organikus és biodinamikus módszerekkel, a minőség érdekében pedig szigorú hajtás- és fürtválogatást alkalmaznak.

  További infó: Pálffy pincészet

 • Nagy & Nagy Borászat – Badacsonytomaj

  A Nagy és Nagy Borászat a Balaton panorámájával és két fiatal hölgy lendületével kínál minőségi borokat. Négy különböző borkategóriát kínálnak, a friss, fiatalos ízektől a prémium minőségű borokig, mind környezetbarát csomagolásban.

  További infó: Nagy & Nagy Borászat

ÚJ HULLÁMOS BIO BOROK

 • Szászi Birtok – Szent György-hegy

  Egy diófa alól indult minden, ahol a mesélés és kóstolás sosem állt meg; ma már pince, vinotéka és étterem is van a helyszínen. Az ország egyik első minősített bio birtokán egész évben vezetett kóstolókat és nyitott vinotékát kínálnak.

  További infó: Szent György-hegy

 • Madaras Pince – Dörgicse

  A Madaras Pince Vinotéka a Halom-hegyen egyedülálló panorámával rendelkezik, ahonnan a Balatonra is rálátni. A pincészet borai a dörgicsei medence szőlőiből készülnek, és a kínálatban olyan kreatív nevű borokat is találunk, mint a Zöldike, Csibe vagy Jómadár. A hely ideális választás lehet egy kellemes délutáni programhoz vagy kirándulás közbeni pihenéshez, ahol a friss gyümölcsös borok mellett friss meggy szörppel is kényeztetik a vendégeket.

  További infó: Madaras Pince

 • Martinus Birtok – Tagyon

  A Martinus Birtok Tagyon-hegyen csodálatos panorámával és bio borokkal várja vendégeit. Főként olaszrizling és kékfrankos fajtákból készítenek friss, könnyed bio borokat, amiket mindenképp érdemes megkóstolni, ha arra járunk.

  További infó: Martinus Birtok

 • Nyári Pince – Hegymagas

  A Nyári Pincészet a Szent-György hegyen található, Toszkán hangulattal és lenyűgöző panorámával. A családi vállalkozás kínálatában számos fajta és érlelési módszer közül választhatunk, mindezt pedig egy árnyékos teraszon is élvezhetjük.

  További infó: Nyári Pince