GASZTRONÓMIA
BALATON-FELVIDÉK
ÍZEK ÉS ÉLMÉNYEK
A SLOWOOD CABINS GASZTRONÓMIAI KALAUZA
Különleges reggelizők, éttermek, bisztrók és helyi piacok várják, hogy ízletes kulináris kalandokkal gazdagítsák nálunk tartózkodásodat. Merülj el a térség gasztronómiájában és élvezd a Balaton-felvidék kulináris sokszínűségét, miközben a Slowood Cabinsban a lelked is feltöltődik! Romantikus vacsorára vágytok a naplementében, vagy egy autentikus helyi étteremben szeretnétek megkóstolni a régió specialitásait? Itt mindez csak egy karnyújtásnyira megtalálható.
ÉTTERMEK A KÖRNYÉKEN
Neked főztem – Zánka
A Neked Főztem gasztrokocsma a Káli-medence kapujában egy valódi gasztronómiai gyöngyszem, amely a minőségi helyi alapanyagokra és a közösségi étkezésre helyezi a hangsúlyt. Az étterem az utóbbi években folyamatosan az ország legjobb 100 étterme közé került. Étlapján olyan kreatív fogások szerepelnek, mint a padlizsántatár kecskesajttal vagy a baconos zöldbabos harcsafilé.
-
Mi a kő – Köveskál
Minden szezonban a legfrissebb, helyi termelőktől származó alapanyagokból varázsolnak ízletes ételeket, melyek a hagyományos és modern konyhai technikák tökéletes ötvözeteként kerülnek a tálra. Legyen szó egy nyári tökfőzelékről, őszi vadételekről vagy egy ritkaságnak számító borjúról, az étterem mindig valami újdonsággal készül.
-
Konyha-Kert Bisztró és Bár – Balatonszepezd
A Konyha-Kert Bisztró és Bár Balatonszepezden egész évben nyitva tart, és több mint húsz éves vendéglátói tapasztalattal várja a vendégeket. A kínálatban helyi, szezonális alapanyagokból készült ételek dominálnak, melyek között levesek, saláták és tésztaételek is megtalálhatók. A személyes kedvencünk a gazdag halászlé, amelyet túrós csuszával és ropogós pörccel kínálnak. Hétvégén frissen panírozott és sütött rántott hússal és élőzenével várnak.
-
Istvándy Birtok és Borműhely – Káptalantóti
Az Istvándy Pincészet a Tóti-hegy oldalában, idilli környezetben kínál borkóstolókat, mangalicakolbászokat és szőlőleveket. A Balatonra néző terasztól a piknikbárig, a pince széles választékot és szabadidős tevékenységeket is kínál.
-
Kőróka BBQ – Mindszentkálla
A Kőróka Pincénél kézműves borok és autentikus, smokerben lassan sült BBQ vár! Mindezt a szellős teraszon csodálatos kilátással Hegyestűre és a Balatonra.
REGGELI VAGY BRUNCH
Rendelj Rókánétól!
Ébredj lassan és kezd a napot egy gazdag termelői reggelivel, ami egészen az ajtódig egy kosárkában érkezik! A Rókáné kosara nem csak friss és hazai alapanyagokból készült finomságokat tartalmaz, de opcionálisan bort és virágcsokrot is kérhetsz hozzá.
-
Andriska pékbisztró – Kővágóörs
Fedezz fel egy új helyet Kővágóörsön, ahol tradíció és modernitás találkozik! Az Andriska Pékbisztró egyszerre pékség, kávézó és reggeliző, azaz minden, ami egy remek nap indulásához kell.
-
Levendula porta – Kővágóörs
Kezdd a napot egy jó reggelivel, jó környezetben a Levendula Portán, ott, ahol az alapanyagot megtermelik és feldolgozzák! Körözött ordából, natúr joghurt, levendulazselés joghurt, sajt, sertés-borjú szalámi, habos tejeskávé, kakaó, szörpök…
HELYI TERMELŐI PIACOK
Káptalantóti Liliomkert – Káptalantóti
Fedezd fel a Liliomkert Piac egyedülálló vasárnapi hangulatát Káptalantótiban! Helyi termelők, kézműves finomságok, házi sajtok, isteni rétesek és házi pálinka vár, egy igazi közösségi élmény keretében. Ne hagyd ki!
-
Tihanyi Piac Placc – Tihany
Az igazi ízek és a művészi hangulat találkozóhelye. Fedezd fel a helyi termelők kincseit, kóstold meg az ínycsiklandó kézműves finomságokat és merülj el az egyszerre vidékies és művészi atmoszférában. Itt minden évszakban találsz valami különlegeset, ami garantáltan feldobja a napodat!
-
Badacsonytördemici Lábdi Piac – Badacsonytördemic
Szombat délelőtt a Badacsony lábánal egy igazi közösségi élmény vár! A környék gazdálkodóinak friss termékei, virágai és házi készítésű finomságai között barangolva megismerheted a termelőket, megkóstolhatod a helyi ízeket. Mindezt különféle tematikus programok és gyerekfoglalkozások teszik még emlékezetesebbé.
ÉTTERMEK TÁVOLABB
Resti by Laurel – Csopak
A Csopaki Resti az ország legkisebb bisztró étterme, ahová csak tíz ember fér be, és amire még Michelin is felfigyelt. A csopaki vasútállomás, a látványkonyha és a kreatív degusztációs menük unikális kombinációja emlékezetes gasztronómiai élményt nyújt.
-
Víg Molnár Csárda – Csopak
Barátságos légkör, helyi alapanyagok és újragondolt klasszikusok várnak rád Csopak szívében. Jelmondatuk: „Ízek, Borok, Balaton”. Személyes kedvencünk: borjúpaprikás juhtúrós sztrapacskával.
-
Mór24 – Small plates&Natural Wine Bar – Balatonfüred
A Mór 24 nem csak étterem, hanem egy kulináris kaland is, ahol a small plate koncepció és a natúrborok izgalmas világa találkozik. Folyamatosan változó étlappal és Michelin minősítéssel várnak, hogy megmutassák, mi mindent tartogat a modern, természetközeli gasztronómia.
-
Kishableány – Badacsony
Válogatott helyi alapanyagokból készült ételek, környékbeli borok, és balatoni kézműves sörök – ez a Kishableány. Érdemes betérni egy süteményre, egy finom ebédre, vacsorára és hangulatos esti borozásra. Péntek és szombat esténként DJ zenei aláfestéssel várnak benneteket.
-
Tihanyi Vinarius – Tihany
A Tihanyi Apátsági Présházból kialakított, rusztikus és modern ötvözetében újra gondolt Gasztrobár valódi gasztronómiai élményt nyújt. Gyönyörű teraszukról a nyugodt Belső-tóra, az impozáns Tihanyi Apátsági Templomra és a környező dombokra lehet rálátni.