Barion Pixel

FELFEDEZÉS

A KABINON TÚL

BALATON-FELVIDÉK VARÁZSLATOS KÍNÁLATA

A Balaton-felvidék tökéletes választás aktív pihenésre: számos lovarda, túra- és bringaútvonal várja a látogatókat. A dombos, erdős tájat jól kiépített ösvények szelik át, és a regionális borászatok, éttermek valamint strandok is fokozzák az élményt. A Balaton közelsége és a gyönyörű panoráma teszi a területet kihagyhatatlan célponttá.

BRINGÁZÁS

 • A Káli-medence és környező falvak, mint Köveskál, Mindszentkálla és Kővágóörs, tökéletes célpontok egy bringatúrához. A gyönyörű dombok és festői tájak garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak minden kerékpáros számára.

 • A nyugati irányba vezető bringaúton elindulva könnyedén elérhető Badacsony és környéke, ahol a helyi borászatokban érdemes 1-2 megállót tartani. Az út során a Balaton panorámája és a szőlőültetvények teszik még emlékezetesebbé a túrát.

 • Keleti irányban tekerve a bringaúton olyan gyöngyszemeket látogathatunk meg, mint Tihany, Balatonfüred, és Csopak, ahol kiváló éttermek és hangulatos strandok (például Sajkod és Fövenyes) várják a látogatókat.

 • Amennyiben biciklivel fedeznéd fel a környéket, ajánljuk partnerünk szolgáltatását. A hagyományos és elektromos bicikliket akár a kabinkád ajtajáig is kiszállítják!

  További infó: Kerékpárbérlés – Bestbike Rental

TÚRÁZÁS

 • Badacsonytördemic – Káptalantóti

  Az Országos Kéktúrán halad az út a két illusztris Balaton-felvidéki település, Tördemic és Nagyvázsony között. A hosszabb táv első szakasza Káptalantótiig tart és mintegy 11 km-t ölel fel nagy szintkülönbségekkel, de annál káprázatosabb panorámával kecsegtető kilátókkal.

 • Pécselyi medence

  A pécselyi medence pincéi és szőlőkarói közt kanyargó körtúra némiképp már hosszasabb, de kisebb szintkülönbségekkel operál és garantáltan gyönyörű. Az Aszófő-Pécsely-Örvényes útvonal Aszófőnél, a 71-es főútról leágazó sárga jelzésen veszi kezdetét és legendásan szép szőlővidékeken, árnyas erdőkön át vezet.

 • A Csobánc és a kőtenger Szentbékkállán

  Káptalantóti központjából érdemes nekirugaszkodni ennek a bevállalósabb (22 km) túrának. A kék jelzést követve a vulkanikus ormok mellett a nem kevésbé híres szentbékkállai kőtengeren kelhetünk át, amelyek letűnt földtörténeti korok regéit suttogják.

 • Csopaktól Balatonfüredig

  Szintén a kék jelzésen húzódik az északi part két turisztikai csomópontját összekötő ösvény. Csopakról indulva egy 700 éves vízimalom is keresztezi az utunkat. Egy könnyedebb séta után a Koloska-völgy és annak vadasparkja nyitja meg nekünk Füredet, de a Jókai-kilátót és a Lóczy-barlangot is alaposabban szemügyre vehetjük.

 • Az Ember-sziklája körtúra

  Szentkirályszabadját övezi az Ember-sziklája körtúra, mely könnyedebb terep ugyan, de szépsége így is a párját ritkítja. A falu főutcájáról a zöld négyzet jelzést követve tágas mezők mellett egy kis patakon átkelve jutunk az erdőbe, ahol a zöld sávon végül elérjük a túra névadó szikláját. A kilátás meseszép és a táv kisgyerekekkel is könnyen teljesíthető.

LOVAGLÁS

 • Szentesi Lovasfarm

  A lenyűgöző természeti környezetben megtartott túrák során a kezdőtől a haladó szintig mindenki megtalálhatja a számára ideális lovas élményt.

  További infó: Szentesi Lovasfarm

 • Patent Lovarda – Tihany

  Elsősorban a lovas parasportot és a terápiás foglalkozásokat helyezik előtérbe, de mellette foglalkoznak egészséges lovasok oktatásával, tereplovaglással, lovastúrázással is.

  További infó: Patent Lovarda